Videokaarten

De videokaart is een essentieel onderdeel van je pc of laptop. De videokaart creëert namelijk de beelden die op je scherm worden weergegeven. Zonder videokaart zou je dus enkel een zwart scherm hebben om naar te kijken. Vooral bij het weergeven van foto’s, video’s en games is het noodzakelijk dat je een goed werkende videokaart hebt.

Wat voor videokaart heb je nodig?

Er zijn veel verschillende videokaarten verkrijgbaar bij Yorcom, maar welke videokaart heb jij nodig? Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe videokaart moet je op enkele zaken letten. Allereerst de doeleinden waarvoor je jouw pc of laptop gebruikt. Wanneer je jouw platform gebruikt voor administratieve doeleinden, tekstbewerking, internetten en om films of series te kijken, dan heb je geen ‘zware’ videokaart nodig.


per pagina

Gebruik je jouw laptop of pc voor foto- en/of videobewerking en zware games, dan kun je het beste kiezen voor een ‘zware’ videokaart. Vervolgens dien je er op te letten dat de videokaart de juiste aansluitingen heeft met het moederbord en naar de monitor. Bij Yorcom heb je keuze uit de volgende merken videokaarten:

Asus
MSI
Nvidia
HP
Matrox
PNY
Sapphire

Crossfire / SLI Bridge

Zowel een Crossfire als een SLI is letterlijk een bruggetje om meerdere videokaarten binnen één pc te combineren. Deze methode kan gebruikt worden om de grafische prestaties van je platform te verhogen.

Splitter

Maak je gebruik van meerdere schermen en wil je op ieder scherm dezelfde grafische prestaties? Dan kun je gebruikmaken van een splitter. Met een splitter kun je vanuit één grafische kaart beelden tonen op meerdere schermen.

Riserkaarten

Het kan voorkomen dat je videokaart niet precies in de pc past omdat de afmetingen simpelweg te groot zijn voor het daarvoor gereserveerde oppervlak. Met een riserkaart kun je jouw videokaart op een andere plek binnen de pc plaatsen en verbinden met het moederbord.

Een videokaart online bestellen

Bij Yorcom kun je jouw videokaart snel en gemakkelijk online bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken en de juiste videokaart hebt gevonden, kun je deze in jouw online winkelmandje voegen. Wanneer je de bestelling plaatst voor 17:00, ontvang je jouw videokaart de volgende werkdag in huis.

Meer informatie

Heb je vragen over onze videokaarten of over onze website? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 44 55 400 of ons een e-mail sturen. Afhankelijk van je vraag willen wij je verwijzen naar het juiste mailadres, deze vind je op onze contactpagina.