USB sticks

De USB-Stick is een compacte externe opslagmedium en kan worden aangesloten op de verschillende apparaten via de USB poort. Voor de opslag van fotos, documenten en andere bestanden.

Een groot voordeel van de stick is dat deze zeer klein zijn en de plug & play ondersteuning, dat wil zeggen dat het de computer of ander apparaat de stick direct herkend zonder een driver/programma te installeren hiervoor, dus direct aan de slag. 

per pagina

USB On-The-Go ook wel OTG genoemd. Via OTG kun je een opslagapparaat aan jouw android smartphone en tablet aansluiten , deel je filmpjes of maak een back-up van bestanden zonder tussenkomst van de online cloud, computer of laptop. Let op: het android apparaat moet wel USB OTG ondersteunen.

Encrypted, een stick ontworpen om privacygevoelige data te beschermen. De gebruiker kan de data op de encrypted USB-Stick alleen benaderen op het moment dat hij de juiste code invoert. Dit kan gevraagd worden wanneer de stick in gebruik genomen word of er moet een code worden ingevoerd op de stick zelf. Dit verschilt per merk.

Rugged, een schokbestendige en spatwaterdichte stick die er voor zorgt dat de opgeslagen data veilig is in welke omgeving dan ook.

Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om applicaties te draaien vanaf een USB-stick, dit betreft Windows To Go. Windows To Go is een functie in windows 8 en 10 die ervoor zorgt dat een besturingssysteem kan worden opgestart van een USB stick of externe harde schijf.

De capaciteiten van een USB stick zijn zeer uitlopend van 4GB tot zelfs 1TB , de populairste capaciteit is 8 of 16GB.

Er zijn vele namen voor de USB-Stick, zoals pendrive, memorystick, flashdrive of geheugenstick.