Mediaspelers

Wil je je pc/laptop, tablet of telefoon aan je tv koppelen en gemakkelijk foto’s, video’s en muziek afspelen via je tv? Dan kan een mediaplayer uitkomst bieden. Met een mediaspeler kun je gemakkelijk een device aan je tv koppelen om het tv scherm als monitor te gebruiken. Dit is ideaal als je nog geen smart TV hebt.

Waarvoor gebruik ik een mediaplayer?

Een mediaplayer is een kastje die jouw mediabestanden overbrengt naar een andere speler (vaak een tv). Via een computer, camera, of USB-stick kun je verschillende soorten media invoeren in de mediaplayer en vervolgens uitzenden via een tv of stereo-installatie. Ook zijn er mediaplayers (zoals Chromecasts) waarmee je direct kunt streamen vanaf het internet.


per pagina

Verschillende soorten mediaplayers

Yorcom biedt veel soorten en maten aan mediaplayers. Deze mediaplayers variëren in aantal poorten, omvang, merk en soort verbinding. Afhankelijk van jouw devices en wensen , biedt Yorcom de geschikte mediaplayer. Simpele mediaplayers kunnen vaak maar vanaf één enkele bron uitzenden (bijvoorbeeld USB). De uitgebreidere modellen kunnen uitzenden vanuit meerdere bronnen en sommige zelfs vanaf het internet. Als je vanaf je telefoon, tablet of computer wilt streamen, kies dan voor een media player die gebruik maakt van een wifi- of internetaansluiting. Ook zijn er mediaplayer met een intern geheugen verkrijgbaar. Op deze players kun je de gewenste media via een USB-aansluiting overzetten en vervolgens koppelen aan je tv.

Televisie uitzendingen opnemen met je mediaplayer

De mediaplayers worden ook vaak gebruikt om tv uitzendingen mee op te nemen en vervolgens op te slaan, zodat het op een later moment kan worden teruggekeken. Dit is helaas een optie die niet alle mediaplayers bieden. Er zien mediaplayers die geschikt zijn voor tv opnames, maar kunnen daarnaast geen bestanden meer converteren naar een andere mediadrager. Dus raden we aan om of een mediaspeler te kopen voor het overbrengen van mediabestanden naar een zender, of speciaal voor tv opnames. Een apparaat vinden dat in beide processen uitblinkt wordt lastig.

Een mediaplayer online bestellen

Bij Yorcom kun je jouw mediaplayer snel en gemakkelijk online bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken en de juiste mediaplayer hebt gevonden, kun je deze in jouw online winkelmandje voegen. Wanneer je de bestelling plaatst voor 17:00, ontvang je de mediaplayer de volgende werkdag in huis.

Meer informatie

Heb je vragen over onze mediaspelers of over onze website? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 44 55 400 of ons een e-mail sturen. Afhankelijk van je vraag willen wij je verwijzen naar het juiste mailadres, deze vind je op onze contactpagina.