Routers

Ben je op zoek naar een snelle en degelijke router? Kijk dan snel even in het assortiment van Yorcom, wij beschikken over een ruim assortiment aan diverse routers van de beste merken.

Wat is een router en waar gebruik je het voor?

Een router is vaak een klein elektronisch kastje dat men in de meeste gevallen plaatst tussen de internetaansluiting en de pc/pc’s. Met behulp van een router kun je namelijk een netwerk opzetten. Ten eerste zorg je ervoor dat meerdere apparaten over een internetverbinding kunnen beschikken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een pc, laptop, gameconsole en printer. Daarnaast zorg je er met een router voor dat alle apparaten die met internet in verbinding staan, met elkaar verbonden zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je van verschillende computers documenten wilt printen.


per pagina

Let op, het gebruik van WIFI routers is aan wettelijke regels verbonden.
Het effectief uitgestraald vermogen is maximaal 100mW bij 2.4GHz en 200mW bij 5GHz.

Verschillende routers

In principe werken alle routers hetzelfde, toch zitten er veel verschillen tussen de routers. Er zijn namelijk routers die met behulp van een kabel werken, je sluit hier een internetkabel aan tussen de router en de pc. Deze routers verschillen in aantal LAN-poorten. Het aantal LAN-poorten geeft aan hoeveel apparaten je (bekabeld) aan kunt sluiten aan de router. Daarnaast bestaan er ook draadloze routers die met wifi werken, je kunt hier apparaten met behulp van wifi verbinden met internet.

Ook variëren de routers in snelheid, met snelheid bedoelen we hier de snelheid van de internetverbinding die tot stand gebracht wordt. Deze snelheid wordt vaak aangeduid met Mbit per seconde. Mbit staat voor MegaByte, 1 MegaByte = 8 Megabit/MB. Dit wetende, kun je een inschatting maken van de duur van het uploaden/downloaden van een bestand. Bij Yorcom maken we onderscheid tussen routers met vier maximumsnelheden:
- 750 Mbit/sec.
- 900 Mbit/sec.
- 1900 Mbit/sec.
- 3767 Mbit/sec.
*De bovengenoemde snelheden kunnen maximaal worden gegenereerd in de meest optimale situatie.

De internetsnelheid bij draadloze routers wordt anders aangeduid, namelijk in A/B, G, N en AC. Wat deze letters betekenen leggen we hieronder even kort uit:
- Draadloos A/B: Snelheden tot 11 Mbit/sec.
- Draadloos G: Snelheden tot 54 Mbit/sec.
- Draadloos N: Snelheden tot 300 Mbit/sec.
- Draadloos AC: Snelheden tot 1,3 Gbit/sec.
*De bovengenoemde snelheden kunnen maximaal worden gegenereerd in de meest optimale situatie.

Een router online bestellen

Bij Yorcom kun je jouw routersnel en gemakkelijk online bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken en de juiste router hebt gevonden, kun je deze in jouw online winkelmandje voegen. Wanneer je de bestelling plaatst voor 17:00, ontvang je de router de volgende werkdag in huis.

Meer informatie

Heb je vragen over onze routers of over onze website? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 44 55 400 of ons een e-mail sturen. Afhankelijk van je vraag willen wij je verwijzen naar het juiste mailadres, deze vind je op onze contactpagina.