SSD kopen

Een SSD is een type geheugen dat sneller en stiller is dan een gewone harde schijf. Een SSD biedt een grotere opslag en een snelle toegankelijkheid naar al je bestanden. Heb je bijna de maximumcapaciteit van je interne/externe geheugen bereikt en heb je eigenlijk meer nodig, dan is een SSD de ideale oplossing.

Wat is een SSD

Een SSD is een uitbreidbaar geheugen voor je pc, laptop of externe harde schijf. Deze chip kun je inbouwen in je laptop of pc om het geheugen uit te breiden. Wat een SSD onderscheidt van het gewone geheugen is de snelheid, korte zoek- en toegangstijd. Ook is de SSD koel, het bevat geen bewegende onderdelen en produceert aanzienlijk minder warmte. Doordat er geen bewegende onderdelen zijn ingevoegd is het apparaat stil, en is het zuiniger want er is minder vermogen nodig.


per pagina

Deze technologie is er niet alleen voor intern gebruik maar ook voor externe schijven. Naast de standaard Solid State Drive schijven zijn er ook mSATA Solid state drives. Deze hebben een kleinere afmeting en zijn o.a. geschikt voor ultrabooks, barebones en moederborden met een mSATA aansluiting. Solid state hybrid drive ook wel SSHD genoemd, een hybride schijf combineert een traditionele harde schijf met SSD.

Geen ruimte voor een SSD?

Wil je een SSD kopen, maar heb je geen ruimte in je laptop? Gebruik dan een laptop upgrade caddy, hiermee vervang je de DVD brander met een SSD. Daarnaast zijn er ook vele brackets beschikbaar:
- Plaats een 2.5 inch SSD in een 3.5 inch drive bay, met een drive bay bracket
- Verander een mSata SSD in een 2.5 inch StarTech mSATA bracket

Bekijk ons assortiment brackets voor nog meer mogelijkheden.

Een SSD online bestellen

Bij Yorcom kun je jouw SSD snel en gemakkelijk online bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken en de SSD hebt gevonden, kun je deze in jouw online winkelmandje voegen. Wanneer je de bestelling plaatst voor 17:00, ontvang je de SSD de volgende werkdag in huis.

Meer informatie

Heb je vragen over onze SSD's of over onze website? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 44 55 400 of ons een e-mail sturen. Afhankelijk van je vraag willen wij je verwijzen naar het juiste mailadres, deze vind je op onze contactpagina.